„Indulj el egy úton…”
Szerző: Admin
 „Indulj el egy úton…”
Kallós Zoltán néprajzkutató munkásságát összegző kiállítás nyílik Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeumban. A kiállítás a 91. életévében járó jeles gyűjtő munkásságának különböző rétegeit, rejtett és látható értékeit kívánja bemutatni, szem előtt tartva azt a hitvallást, amelyet már évtizedekkel ezelőtt megfogalmazott: "Addig leszünk magyarok, amíg magyarul éneklünk és magyarul táncolunk, mert ez a kultúra tartott meg minket."
 
A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum által szervezett kiállítás megnyitására ma, Szent Márton napján, 2016. november 11-én, 17.00 órakor kerül sor.

Köszöntőt mond Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke, a kiállítást megnyitja Pozsony Ferenc néprajzkutató, egyetemi tanár és Bereczki Ibolya, a szentendrei Skanzen igazgató-helyettese. A rendezvény házigazdája Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója.
 
Közreműködik a Heveder zenekar.

Kapcsolódó írásunk Kallós Zoltán munkásságáról Kitüntették a 90 éves Kallós Zoltánt, illetve korábban Múltból lélegző jelen.
 
A kiállítás létrejöttéhez a Nemzetstratégiai Kutatóintézet társszervezőként járult hozzá.
 
 
Minden kedves érdeklődőt sok szeretettel várnak.
 
Székely Nemzeti Múzeum
Sepsiszentgyörgy
Kós Károly utca 10.

www.sznm.ro

Címképünk a Magyar Művészeti Akadémia archívumából származik.

Élő Székelyföld Munkacsoport
   


TÁMOGASSA ADÓJA
2%-VAL AZ
ÉLŐ SZÉKELYFÖLD
EGYESÜLETET!
CIF: 36825602
Asociatia "Secuimea Vie"
537061 Atia nr. 127,
Jud. Harghita